Az alábbi lista csak a közeljövőben történő hulladékszállítási időpontokat mutatja.

2023. szeptember 27.  (szerda)
2023. szeptember 28.  (csütörtök)
2023. október 2.  (hétfő)
2023. október 5.  (csütörtök)
2023. október 11.  (szerda)
2023. október 12.  (csütörtök)
2023. október 19.  (csütörtök)
2023. október 25.  (szerda)
2023. október 26.  (csütörtök)
2023. november 2.  (csütörtök)
2023. november 6.  (hétfő)
2023. november 8.  (szerda)
2023. november 9.  (csütörtök)
2023. november 16.  (csütörtök)
2023. november 22.  (szerda)
2023. november 23.  (csütörtök)
2023. november 30.  (csütörtök)
2023. december 6.  (szerda)
2023. december 7.  (csütörtök)
2023. december 14.  (csütörtök)
2023. december 20.  (szerda)
2023. december 21.  (csütörtök)
2023. december 28.  (csütörtök)

Jelmagyarázat

 • Zöldhulladék:

  Bár tudományos definíció egyelőre nincs rá, a hivatalos, logikus és mindenki részéről elfogadott leírás szerint zöldhulladéknak nevezünk minden olyan növényi eredetű maradványt, mely képes önmagától, tehát mindennemű külső tényező nélkül a biológiai lebomlásra. Ez a folyamat gyakorlatilag az úgynevezett komposztálás, amit nagyon sokan vagy félreértenek, vagy csak egyszerűen rosszul alkalmaznak, márpedig ezen a téren rengeteg tényezőt figyelembe kell venni. Alapvetően egy fás- és egy lágy szárú növény rothadási ideje drasztikusan eltér egymástól, vagyis ezeket nem lehet összekeverni, kivéve abban az esetben, ha megfelelő feldolgozáson mentek keresztül, amit az arra szakosodott lerakóhelyeken tudnak biztosítani. Ezért is nagyon lényeges, hogy a zöldhulladék mindig a megfelelő helyre kerüljön, ellenkező esetben nem jó minőségű komposztot kapunk például a kert végében, hanem rothadó növénynyesedék kellemetlen szagokat árasztó szemétkupacát.
  Forrás: zoldhulladek.eu

 • Szelektív:

  A legjobb hulladék a "nem keletkező hulladék", a hulladékhegyek csökkentése mindannyiunk feladata és felelőssége, amit csak közös erőfeszítéssel tudunk elérni. A hulladékkezelési közszolgáltatás megszervezése, működtetése az önkormányzatok kötelessége, a lakosságnak pedig az, hogy ezen szolgáltatásokat igénybe vegye, melyért a hulladék mennyiségével arányos hulladékkezelési díjat fizet.

  A hulladékhegyek csökkentésének egyik lehetősége a szelektív hulladékgyűjtés, mely többek között a számunkra már feleslegessé, használhatatlanná vált hulladékoktól segít bennünket környezetbarát módon megválni.
  Forrás: Wikipédia

  Szelektív hulladéknak minősül:

  • vegyes- illetve kartonpapír
  • PET palack és egyéb műanyag
  • csomagolási alumínium hulladék.
  Forrás: PHG Kft.

 • Vegyes:

  A háztartási hulladék és a háztartási hulladékhoz hasonló hulladéknak azon része, ami különböző anyagú, típusú összetevőkből áll. A vegyes hulladékot a szelektíven gyűjtött hulladéktól elkülönítve, egy másik gyűjtőedénybe gyűjtjük. Ezen hulladékok általában lerakókba vagy hulladékégetőbe kerülnek. A vegyes hulladék sok olyan alkotót tartalmaz, ami újrahasznosítható lenne, például komposztálható szerves anyagok vagy újrahasznosítható műanyagok, fémdobozok. Ezek kiválogatása – amennyiben nem a termelődés helyén, tehát a háztartásokban történik – nagyon költséges és a szennyező anyagok rárakódása miatt komoly minőségromlással jár együtt.
  Forrás: Hasznosítsd!