Nagydorog
2023.04.05. 12:20

Letölthető nyomtatványért kattintson ide!

 

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B.§ (1) bekezdése alapján Nagydorog Nagyközség Önkormányzata ebrendészeti feladatainak ellátása érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel Nagydorog területén 2023. április 12-től augusztus 31-ig terjedő időszakban Nagydorog nagyközség közigazgatási területén tartott ebek vonatkozásában ebösszeírást végez.

Az eb tulajdonosa/tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik.

Az ebtartóknak „Ebösszeíró adatlap”-ot kell kitölteni és azt az önkormányzathoz visszajuttatni. Az adatlapok beszerzése az ebtulajdonos/ebtartó kötelessége. Az adatlapok 2023. április 12. napjától kezdődően folyamatosan beszerezhetők a Polgármesteri Hivatalban és az Idősek Klubjában (Nagydorog, Kossuth L. 32.), vagy letölthetők az önkormányzat honlapjáról.

A kitöltéssel kapcsolatos tájékoztatást hivatali időben személyesen vagy a 75/532-019/5. mellék tárcsázásával kérhető.

Az ebösszeíró adatlapot az alábbi módokon lehet benyújtani:

·         postai úton Nagydorog Nagyközség Önkormányzata, 7044 Nagydorog, Kossuth u, 81. címre küldve,

·         elektronikusan a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre továbbítva,

·         személyesen a polgármesteri hivatalnál az e célra kihelyezett gyűjtőládába helyezve,

·         ügyfélkapun keresztül

Felhívom az eb tulajdonos(ok)/tartó(k) figyelmét arra, hogy a korábbi ebösszeírás során bejelentett ebeket ismét be kell jelenteni!

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2023. augusztus 31.

Felhívom továbbá az ebtulajdonosok figyelmét, hogy a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm.rendelet 17/B § (10) bekezdése értelmében a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel megjelölve tartható, ezért kérem, amennyiben a jogszabályban meghatározott kötelezettségének még nem tett eleget, úgy szíveskedjék a transzponderrel nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni.

Az ebösszeírásban mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a bilétával rendelkező és a helyi nyilvántartásban szereplő ebeket is be kell jelenteni.

Az ebtulajdonosok az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat, szaporulatot írásban bejelenteni.

Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését és a benyújtott adatlapok valóságtartalmát a polgármesteri hivatal munkatársai ellenőrizni fogják.

Az ebösszeírás elmulasztásának jogkövetkezménye- az állatvédelmi bírságról szóló kormányrendelet alapján - 30.000 - 60.000,- Ft-ig terjedő pénzbírság.

Együttműködésüket köszönöm!