Nagydorog
2020.06.18. 11:45

A Paksi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft (7030 Paks, Dózsa György út 55-61.) ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy 2020. április 01-től a Vertikál Nonprofit Zrt. 100%-os tulajdonában lévő közszolgáltató lett. A tulajdonosváltást követően az eddigi Kaposvári központú közszolgáltató ismét Paksi központú lett. A lakosság igényeihez igazodva a következő tájékoztatást szeretnénk tenni a lakosság felé:

1. Ügyfélszolgálati irodát nyitottunk a Paksi Polgármesteri Hivatalban, annak érdekében, hogy a Tisztelt Lakosság az összes elintézendő dolgát egy helyen tudja intézni.

Irodánk elérhetőségei: telefon: 0630/737-4790, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., cím: 7030 Paks, Dózsa György út 55-61.

2. 2020. június 01-től bevezetjük a házhoz menő lomtalanítást, ezzel párhuzamosan megszűntetjük az eddigi gyakorlatot az alábbiak szerint:

Házhoz menő lomtalanítás

Társaságunk 2020. június 01-től bevezeti az évente egy alkalommal (alkalmanként 3m3 mennyiségben), az ingatlantulajdonossal előre egyeztetett időpontban a háztartásban keletkezett lom háztól történő elszállítását, úgy, mint feleslegessé vált használati tárgyakat, eszközöket, bútorokat. A nagydarabos lom (pl. bútor) kivételével a kisebb méretű anyagok a hatékonyabb elszállítás és szétszóródás megakadályozása érdekében kizárólag bezsákolva, kötegelve kerülnek elszállításra. Nem tartoznak a lomtalanítás körébe, így nem kerülnek elszállításra:

- gally, salak, trágya, szalma, egyéb növényi és állati hulladék, építési, bontási hulladék, egyéb mezőgazdasági, ipari hulladék;

- elektromos, elektronikai készülékek (pl. TV-készülék, hűtőgép?);

- veszélyes hulladékok, gumiabroncs;

- heti hulladékszállítás körébe tartozó háztartási, valamint gazdálkodói-vállalkozói tevékenységből származó hulladék.

Az elszállítás feltétele, hogy a közszolgáltatásba bekapcsolt ingatlanhasználónak NE legyen díjhátraléka. Kérjük, hogy lomtalanítási igényét az alábbi elérhetőségek egyikén jelezze:

Telefon: 0630/737-4790

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

FONTOS: a lomtalanítás körébe tartozó hulladékokat készítse ki az ingatlan elé az előre egyeztetett időpontban.

3. Az elmúlt időszakban rendkívül sok megkeresést kaptunk a lakosságnál kihelyezésre került szelektív hulladékgyűjtő edények meghibásodásának kapcsán. Ezen szelektív hulladékgyűjtő edények a Paks és Környéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás tulajdonában vannak; az edények javításáról, cseréjéről, pótlásáról az ingatlan tulajdonosoknak saját maguknak kell gondoskodniuk.

A Paksi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. csak és kizárólag azokat az edényeket cseréli ki, amelyek bizonyítottan az ürítés következtében sérültek. Ezen sérülések közé nem tartozik bele a szelektív hulladékgyűjtő edények fedelének pótlása, csak és kizárólag az ürítő szerkezet hibája miatt keletkezett gyűjtő edény hosszanti repedése.

A fentiek következtében a Paksi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. nem cseréli ki a nem a tevékenységégének végzése során megsérült szelektív hulladékgyűjtők fedelét.