Közérdekű
2021.11.18. 6:03

Tisztelt Lakosság!

Több visszajelzést kaptunk és egyben elégedetlen megjegyzést arra vonatkozólag, hogy miért követeli meg az Önkormányzat a jövedelemigazolást a karácsonyi utalvány kérelmek benyújtásához?

A válasz a következő: az Önkormányzat törvényességi felhívást kapott a Tolna Megyei Kormányhivataltól, aki a működésünk törvényességét felügyeli. A Kormányhivatal előírta, hogy az eddigi támogatási rendszerünk törvénysértő volt, mert a szociális támogatásokat nem köthetjük pusztán életkor betöltéséhez, támogatást csak rászorultsági alapon nyújthatunk. Emiatt a karácsonyi utalványt csak úgy tudjuk biztosítani a jogosultaknak (18 év alattiak és 55. életévüket betöltöttek), ha kérelmet nyújtanak be és igazolják a szociális rászorultságukat ? az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a családban az öregségi nyugdíj legkisebb mértékének 8-szorosát, azaz a 228.000,- Ft-ot. Ezt kizárólag jövedelemigazolással lehet megtenni!

Kérem a Tisztelt Ügyfelek megértését és minden jogosultat arra buzdítunk, hogy éljen a támogatás igénybevételének lehetőségével, még ha ez némi adminisztrációt és fáradságot is igényel.

dr. Orova Dániel
jegyző